Domingo_Calmar_brasommarmobler_utemobler-1
brasomamrmobler_acessoarer

Inred uteplatsen

- Dags att flytta ut

Det är något visst med ett mysigt och ombonat uterum, öppet för vänner och familj att samlas för att umgås en varm sommarkväll. Fåglarnas kvitter som sjunger i takt till skålande glas, grilldoft som sakta sprids över grannskapet och ljuset från solstrålarnas väg över himlavalvet, ner i horisonten. Inred uteplatsen för att förlänga sommaren och ta vara på de varma sommarkvällarna.
För att skapa den där efterlängtade hemtrevliga känslan kan ni dekorera med vimplar och blommor på uteplatsen. Varför inte placera växter på en blomsterhylla eller mjuka upp stämningen med kuddar i naturfärger för att matcha de färgsprakande blommorna? Här har vi samlat tips på hur du kan fixa stilen på uteplatsen.

Bergerac_brasommarmobler_utemobler-3
brasomamrmobler_acessoarer-2

Redo för utelivet

Inred med stil tillsammans med Bergerac soffgrupp. Det vita tillsammans med de mörkgråa dynorna skapar en fin kontrast på din uteplats. Loungegruppen är ett perfekt alternativ för dig som inte har plats för både soff- och matgrupp. I och med att bordet är lite högre kan du sitta och äta middag tillsammans med familj och vänner.

Sitt bekvämt
Tänk på att välja en soffa som är bekväm att sitta länge i då sommarkvällarna kan bli långa med mycket glass och härliga drinkar.
– Dynorna ska vara ganska hårda när soffan är ny, de mjuknar efter hand
– Välj en soffa med dynor som tåg utomhusbruk. Många soffor från oss har Olefintyg vilket ett liknande tyg som används vid båtkapell, mycket hållbart.

Det är alltid svårt att välja vilka kuddar som ska få pryda din soffa. I och med att Bergerac soffgrupp har mörka dynor kan det vara förnuftigt att piffa upp det med ljusa och färgrika kuddar. Den blåa Chapra kudden från Brafab fungerar som en klick i den annars ganska strikta soffan.

Piffa till det
Det är en sak att införskaffa en soffa men något helt annat att få till den där härliga platsen som samlar vänner och familj för en härlig grillkväll. Piffa till det med kuddar och plädar. Då det kan bli lite kyligt fram på kvällskvisten är det skönt att kunna erbjuda en varm pläd till gästerna. De färgglada kuddarna Chapra från Brafab bidrar till en härlig färgklick, placera en stor kruka vid soffgruppen för att öka känslan av ett extra rum. Ett tips är att införskaffa en stor dynbox för att förvara dynor och kuddar när det regnar så de inte förstörs i sommarregnet.


Förläng dagen

Att kunna slänga sig i en soffa under eftermiddagssolen med en glass i ena handen och boken i högsta hugg är kanske det vi alla någon gång drömmer om. Belfort är soffgruppen som är där och tar emot dig i fallet. Något som är viktigt att tänka på vid val av utemöbel är materialet i dynor och sits. När solen gassar på är det en fördel att ha ett material som andas och inte känns plastigt, då detta kan bli mycket varmt. I Belfort soffgrupp är har dynorna ett Olefintyg som andas mycket bra, är hållbart för solens strålar samt även motståndskraftigt mot regn.
Det är en lyx att kunna äta ute på en stor uteplats när solen gassar på ovanifrån. Ett parasoll är kanske sommarens bästa invertering. Det finns mycket att tänka på när det kommer till parasoller, hur stort, frihängande eller statiskt, vilken färg, hur tung parasollfot behövs? Lite längre ner hittar du några tips på vad du ska tänka på när ett parasoll ska införskaffas. Vidare kan uteplatsen alltid piffas upp med härliga sittkuddar och sidobord för att ställa ner glasstallriken när du vänder sida i boken.
Belfort_brasommarmobler_utemobler
brasomamrmobler_acessoarer-3

Välj parasoll

Vad är det egentligen man ska tänka på när ett parasoll ska införskaffas? Här har vi samlat några tips på vad du ska tänka på vid ett köp.

– Fundera över vilken typ av parasoll du vill ha, frihängande eller statiska? De frihängande kan hänga över en hel grupp då du slipper bråka med pinnen. Dock är de mer känsliga för blåst.

– Vilken färg? Svart parasoll bleks på ett annat sätt än andra färger, då solblekningen syns mer. Det kan vara tacksamt att välja en ljusare färg.

– Vill du ha runt eller kvadratiskt? När det gäller parasollkappor är det helt upp till dig vad du vill ha för uttryck på din uteplats.

– Det viktigaste av allt är kanske foten. Här är det viktigt att välja en fot som är tung och motsvarar det parasoll du väljer. Om parasollet är mer än 3×3 m krävs det en fot på minst 40kg. När parsollet överstiger 3,5 m bör man överväga en fot på 70kg. Tyngden är även beroende på vart i landet parasollet ska stå. Ut med kusten kan det krävas en tyngre fot då det blåser mer än inåt landet.


Se hela vårt produktsortiment