filippa-nova-brasommarmobler-1

Inred balkongen

- Skapa fina minnen

Balkongen är en plats för lugn och ro, en plats att bara sitt ner med en god bok eller blicka ut över en fin utsikt. Under dessa stunder krävs det en hemtrevlig och inbodd balkong som kan skänka det där lugnet. Balkongen kan ha alla möjliga former och ytor, med eller utan inglasning, betonggolv eller trägolv. Vi har samlat våra bästa tips för att underlätta i processen att hitta de perfekta möblerna för din balkong. Inred balkongen för långa somarkvällar!

Möblerna är kanske det viktigaste, det gäller att få plats med familj och vänner trots en liten balkongyta. För att få till den där hemtrevliga känslan gäller det att piffa upp med härliga kuddar, filtar och ljuslyktor.

inredning-mobler-2

Praktisk möbel

Det är mysigt med en liten balkong men det kan vara svårt att få plats med en hel matgrupp, i dessa lägen passar fällsoffan Turin perfekt för att få en stund i lugn och ro med en god bok. Soffan helt i teak är en av våra favoriter under denna säsong som värnar om det stilrena och enkla. Ett tips är att placera soffan längs en vägg för att kunna blicka ut över den fina utsikten, piffa upp med kuddar och plädar för att skapa en härlig hemtrevlig känsla.
Det bästa med denna soffa är att den går att fälla ihop vilket gör den till mycket praktisk att ha på lite mindre ytor. När det bjuds upp till dans på balkongen är det bara att fälla ihop soffan och luta den mot väggen! Det du ska tänka på när det gäller teak är att det efter några år kommer få en silvergrå skyddande patina om möblerna inte oljas in.  

turin-brasommarmobler-1


evita-brasommarmobler-1
hightech-brasommarmobler-1

Ont om plats

Att kunna ha plats för en hel loungegrupp är kanske enkelt om man bor på landet eller har en stor altan men för små stadsbalkonger är det svårt att få plats med en hel soffgrupp. Det kanske räcker med en bekväm fåtölj och en fotpall? Fåtöljen Evita från Brafab är den bekväma fåtöljen med aluminiumstomme klädd i konstrotting. De runda böljande kanterna gör att denna fåtölj ger ett mjukt intryck på balkongen.
I kontrast till Evita finns Hightech serien från Gryhyttan. I denna serie hittar du fler olika möbelgrupper, men cafégruppen med ett litet runt bord och två nätta stolar skänker en tanke om en pitoresk balkong mitt i Toscana. Den enkla och rena formgivningen gör möblerna mycket lättplacerade samt att möblerna har ett härligt gung som enbart kan skapas på plats hos Grythyttan Stålmöbler.

leone-brasommarmobler-2

Mycket litet

Om du har en liten mindre balkong är hängbordet från Leone perfekt. Det är enkelt att fästa på balkongräcket men tillräckligt stort för två personer att njuta av god mat och dryck. Det sköna med ett hängbord är att det inte finns några bordsben, vilket gör att en enklet kan sträcka ut benen. Fällbordet likväl som fällstolarna är enkla att fälla ihop när middagen övergår i fest och dans på kvällskvisten.

För fler tips om möbler kan du ta en kik på vår Instagram


Se hela vårt produktsortiment